1402 سه شنبه 8 فروردین
 
هلدینگ تامارا

خدمات تور گردشگری و مهاجرت به کشور گرجستان


اخبار و اطلاعیه ها

مروری بر نظام حکومتی گرجستان

مروری بر نظام حکومتی گرجستان

مروری بر وضعیت سیاسی و نظام حکومتی گرجستان
اطلاعات حکومتی و سیاسی پیش از مهاجرت به هر کشوری از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. برای سفر با تور سیاحتی و گردشگری گرجستان یا مهاجرت و اقامت گرجستان نیز بهتر است ابتدا با وضعیت سیاسی این کشور آشنا شوید. چون در این صورت می توانید تصمیم بهتری بگیرید.

نگاهی اجمالی به نظام حکومتی گرجستان
گرجستان بین سال‌های 1918 و 1921 یک جمهوری مستقل بود. این کشور در سال 1922 به اتحاد جماهیر شوروی پیوست و در آوریل 1991 استقلال خود را از آن اعلام کرد. سرزمین‌های خودمختار آبخاز و اوستیای جنوبی که در سال 1922 ایجاد شدند، هر دو استقلال خود را از این کشور اعلام کردند. روسیه استقلال این دو منطقه را در اوت 2008 به رسمیت شناخت. قانون اساسی جدید در اوت 1995 تصویب شد که شکل ریاست جمهوری این کشور را به شکل دموکراتیک درآورد. همچنین یک قوه مجریه قوی و یک پارلمان تک مجلسی با 150 کرسی را فراهم کرد.در این کشور، اصلاحات قانون اساسی در سال 2013 به نخست وزیر قدرت بیشتری نسبت به رئیس جمهور داد. دادگاه قانون اساسی نیز برای اولین بار در اواخر سال 1996 تشکیل جلسه داد.
نظام ساسی در گرجستان
 
قوه مقننه گرجستان
پارلمان گرجستان: 150 نماینده هستند که 120 نفر از آن ها با لیست حزبی و 30 نفر در حوزه های انتخابیه تک نفره انتخاب می شوند.

انتخابات ملی
آخرین انتخابات: 28 اکتبر 2018 (ریاست جمهوری) انتخابات بعدی: اکتبر 2024. اصلاحات قانون اساسی تصویب شده در سال 2017 به این معنی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری 2018، دیگر رأی مردم برای رئیس جمهور وجود نخواهد داشت. رئیس‌ جمهور اکنون توسط یک هیئت انتخاب ‌کننده متشکل از 300 عضو، شامل تمام اعضای پارلمان و اعضای هیئت‌ های نمایندگی عالی جمهوری‌های خودمختار آبخازیا و آجارا انتخاب می‌شود. رئیس جمهور؛ سالومه زورابیشویلی برای یک دوره شش ساله تا اکتبر 2024 انتخاب شد.

احزاب سیاسی اصلی گرجستان
رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک (GD-DG)، گرجستان اروپایی؛ جنبش ملی متحد(UNM)؛ اتحاد میهن پرستان؛ صنعت، گرجستان را نجات خواهد داد. دموکرات های آزاد؛ انجمن ملی؛ حزب جمهوری خواه؛ دولت برای مردم؛ حزب کارگر؛ شهروندان؛ گیرچی; استراتژی آقماشانبلی; للو

اعضای اصلی دولت
•    نخست وزیر: ایراکلی گاریباشویلی
•    معاون نخست وزیر؛ روابط خارجی: داوید زالكالیانی
•    معاون نخست وزیر؛ کشاورزی و حفاظت از محیط زیست: لوان داویتاشویلی
•    معاون نخست وزیر؛ فرهنگ، ورزش و جوانان: تئا تسولوکیانی


وزرای کلیدی
•    وزیر دفاع: جوانشر بورچولادزه
•    وزیر اقتصاد و توسعه پایدار: ناتلا تورناوا
•    وزیر تحصیلات و علم: میخائیل چخنکلی
•    وزیر امور مالی: لاشا خوتسیشویلی
•    وزیر امور داخلی: واختنگ گوملاوری
•    وزیر آوارگان داخلی، کار و سلامت: اکاترین تیکارادزه
•    قاضی: راتی برگادزه
•    وزیر صلح و برابری مدنی: چای اخولدیانی
•    وزیر توسعه منطقه ای و زیرساخت: ایراکلی کارسلادزه

رئیس بانک مرکزی گرجستان
کوبا گونتادز

کشور گرجی ها به چه شیوه ای اداره می شود؟
گرجستان یک جمهوری دموکراتیک نیمه ریاستی است که در آن رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت فعالیت می کند. نخست وزیر نیز به عنوان رئیس دولت و رئیس کابینه وزیران انتخاب می شود. همچنین وزرای دفاع و سایر وزرای کشور نیز مستقیماً زیر نظر رئیس جمهور هستند.

جمهوری های خودمختار
اوستیای جنوبی یک منطقه حکومتی خودگردان است (همچنین به عنوان منطقه تسخینوالی نیز شناخته می شود). مذاکراتی درباره این حکومت مستقل با دولت جدایی طلب تحت حمایت روسیه انجام شده است. این مذاکرات اخیراً بعد از تقویت حضور نظامی روسیه در منطقه و اعطای پاسپورت مسافرتی روسی به ساکنان آن، به هم خورد. دولت گرجی معتقد است که اقدامات روسیه تلاشی برای الحاق اوستیای جنوبی است.دولت گرجستان از نقش روسیه در آبخازیا، که یکی دیگر از مناطق جدا شده از این کشور است، انتقاد می کند. آبخازیا یک جمهوری خودمختار است که به عنوان یک دولت مجزا عمل می کند. تاکنون این دو منطقه عامل تنش در روابط گرجی ها و روسیه بوده اند.

روابط سیاسی با سایر کشورها
گرجستان با همسایگان خود به عنوان مثال ارمنستان، آذربایجان و ترکیه روابط خوبی دارد. به همین دلیل فعالانه در سازمان های منطقه ای مانند شورای اقتصادی دریای سیاه و سازمان دموکراسی و توسعه اقتصادی گوآم مشارکت دارد. همچنین روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی با اتحادیه اروپا، اعضای ناتو و سایر کشورها نیز دارد. این موضوع اهمیت منطقه ای این کشور را نیز به خوبی توجیه می کند.